QR-koder (Mopper-koder) tillgängliga för alla…

Att mobilen är framtidens stora vinnare i kommunikationskampen är det nog fler och fler som inser. Enligt rapporten Svenskarna och Internet (2010) så använde ca 22% av svenska befolkningen mobilen för att nå internet. Detta är en siffra som kommer att öka lavinartat med tanke på den otroliga ökning av smartphones som vi ser.

Ju mer vi använder mobilen desto fler tjänster kommer ju att tillhandahållas. En av de trender som jag tror kommer att slå igenom stort inom en snar framtid är QR-koder (Mopper-koder). Vi har redan sett en del exempel och kampanjer där QR-koden använts men den har ännu så länge inte varit SÅ tillgänglig – delvis beroende på att många inte haft telefoner som klarat av den, delvis att det är ett motstånd att ladda ner en app för att kunna använda tjänsten. När folk inser nyttan av QR-koder i kombination med att de har telefoner som klarar av tekniken så  finns det bara möjligheter.

En QR-kod är ungefär som en streckkod. Genom att ladda ner en app i mobilen kan man läsa av QR-koderna och då lotsas man vidare till en hemsida, en youtubefilm eller vad nu avsändaren har hänvisat till. QR-koden ger företagen en enorm möjlighet att ge mervärden kopplat till produkter – vad sägs om att ha en QR-kod på en vinflaska och när du står på Sytembolaget får du tips direkt i mobilen på vilken mat som passar till vinet genom en kort Youtube-film? Eller vad sägs om att läsa senaste resekatalogen där det finns QR-koder kopplat till presentationen, som tar dig vidare genom flera sinnen och förstärker ditt intryck av destinationen både genom rörlig bild och ljud?

Att skaffa sig en QR-kod är tillgängligt för alla. QR-koden ovan är en direkt länk till min hemsida….det blir för mig nästa steg att ha med koden på visitkortet – allt för att underlätta för dig att hitta mig online! Det går ju snabbare att använda QR-läsaren än att du ska behöva skriva in den långa adressen www.savetime.se 🙂

En sajt som erbjuder gratis skapande av koder är Mopper – väl värt ett besök

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s